Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için muayyen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Genel amacı insanoğluın binayı muhatara kararlamadan terk etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz aldatmaır.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğunlukla uslu katlı evlerde inşaı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda katkısızlanır.

Dairesel dizayn, basamak izini en aza indirirken gür dikey harekete cevaz verir ve bu da onu hem hane hem bile ticari binalar bağırsakin uygulamalı bir intihap haline getirir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının otomatik kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve esrarın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı yoğunya kapanmaktadır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde fenomen yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın kapıları, yangın eminği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı tasarrufı ile dayalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş yangın kapısı olduğu üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın sarrafiyelangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet ortamında olay yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yine sadece 6 dakikalık kısa bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla dokumaların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylelikle konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız olabilir. En oflaz dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi ya da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Yangın Kapısı Pratik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı benibeşer esenlığını koruyup yangın ve esrar gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *